vakgarage_84.jpg
 

Vakgarage

Vakgarage Vught - Autobedrijf Van Gemert-Moonen is opgericht door de heer Koos van Gemert op 1 april 1949.

Koos van Gemert vestigde zich samen met zijn vrouw Anna aan de Piacenzastraat (vh. Esscheweg) te Vught om zijn eigen bedrijf te kunnen beginnen. Hij opende als opgeleid zadelmaker zijn eigen zadelmakerij met een benzinepomp en een bijbehorende winkel annex bazaar: alles, waar Koos en zijn vrouw brood in zagen, werd hier verkocht (maar ook verhuurd: zoals televisies en bromfietsen in de 50- en 60-er jaren). ‘Koosje van Gemert’ was in Vught al snel, en voor de echte Vughtenaren nu nog steeds, een bekend begrip. Iedereen zal kunnen onderschrijven dat Koos naast een vakkundig zadelmaker een handelsman pur sang was, waarbij de assisterende rol van zijn vrouw Anna zeker niet mag worden onderschat.

Begin jaren zeventig heeft Koos van Gemert de benzinepomp met winkel/bazaar overgedragen aan zijn zoon Gerrit van Gemert. Koos heeft vervolgens aan de Esscheweg in Vught zijn zadelmakerij met ruitersportwinkel voortgezet tot deze begin jaren negentig werd verkocht.

Vanaf het moment dat Gerrit de benzinepomp en winkel ging exploiteren komen de auto’s bij het bedrijf steeds meer in beeld. Hij begon met een soort van snelservice voor auto’s. Dat wil zeggen voor het vervangen van banden, uitlaten, accu’s e.d. was je bij Gerrit van Gemert aan het goede maar ook goedkope adres. Tevens startte hij met het in- en verkopen van 2e hands auto’s en was er al de mogelijkheid om, gebruik makend van een self-service machine, je auto te wassen.

 

In 1980 kwam zijn zwager Wim Moonen mee in het bedrijf. Vanaf toen is de naam Autobedrijf Van Gemert-Moonen ontstaan en kon er worden begonnen met het uitvoeren van het volledige auto-onderhoud. Dit ging niet onverdienstelijk waardoor het bedrijf kon doorgroeien. Met andere woorden: de ideale tandem was geboren met Gerrit als commerciële man met de gezellige babbel en Wim als de persoon met de technische know-how. Het bedrijf groeide al snel uit zijn spreekwoordelijke ‘jasje’ aan de Piacenzastraat en werd medio 1985 middels nieuwbouw verplaatst naar de huidige locatie aan de Kempenlandstraat in Vught. De verkochte benzine was voortaan van het premium-merk Texaco en ook werd de verkoop van nieuwe auto’s structureel een feit vanwege het verworven dealerschap van het Japanse kwaliteitsmerk Subaru. Helaas heeft Gerrit niet lang van dit nieuwe paradepaardje kunnen genieten; in september 1987 kwam hij, op slechts 35-jarige leeftijd, ten gevolge van een auto-ongeluk om het leven.

Door dit noodlot moest Wim Moonen noodgedwongen alleen verder met het autobedrijf. Hoewel het niet zijn eigen keuze was heeft hij dit met verve volbracht. Het autobedrijf werd op diverse fronten verder uitgebreid: de showroom werd groter, een professionele schadeherstelafdeling werd aan het bedrijf toegevoegd, de werkplaats werd uitgebreid en Van Gemert-Moonen werd hèt autowascentrum van Vught en omstreken met 2 volautomatische rollover carwash-installaties en 4 self-service autowasboxen.

In tussentijd deed midden jaren negentig de 3e generatie in het bedrijf zijn intreden. Patrick, de zoon van Wim Moonen en dus de kleinzoon van de oorspronkelijke oprichter Koos van Gemert, maakte, na eerst elders werkervaringen opgedaan te hebben, voortaan deel uit van het familiebedrijf. Nadat Autobedrijf Van Gemert-Moonen in 2004 ook het dealerschap van het Japanse automerk Daihatsu had verworven vond Wim Moonen het mooi genoeg geweest en trok zich terug uit het bedrijf. 

Vier jaar later deed Henri Verhoeven zijn intrede bij Autobedrijf Van Gemert-Moonen. En dus bestaat sinds 2008 de bedrijfsvoering weer uit een twee-eenheid: Patrick Moonen legt zich voornamelijk toe op de in- en verkoop van de nieuwe en gebruikte auto’s en Henri Verhoeven bekommert zich om alles aangaande de aftersales binnen het bedrijf. Aangezien zowel de verkoop als de werkplaats altijd hebben bestaan van het volledige merkenpallet dat in Nederland rondreed heeft Autobedrijf Van Gemert-Moonen in 2011 een belangrijke stap gezet door zich aan te sluiten bij de landelijk opererende stichting Vakgarage; waarna door Henri en Patrick ook bewust voor een nieuwe bedrijfsnaam is gekozen: VAKGARAGE VUGHT.

Vakgarage is de meest ervaren (sinds 1991) en de enige ècht onafhankelijke garageformule in Nederland. Het grote verschil met alle andere garageformules is dat Vakgarage geen eigendom is van een onderdelenmerk, importeur of grossier. De aangesloten franchisenemers  zijn verenigd in de Stichting Vakgarage en dientengevolge ook allen eigenaar van de garageformule Vakgarage. Onafhankelijk is dus ook merkonafhankelijk. Dit betekent dat niet alleen alle automerken welkom zijn bij Vakgarage Vught maar ook dat de onderdelen die gemonteerd worden niet zijn gebonden aan een merk. Hierdoor kan de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs worden gegarandeerd, voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder.

Henri en Patrick beschikken met Vakgarage Vught over een totaalbedrijf waar alle soorten werkzaamheden op het gebied van mobiliteit kunnen worden uitgevoerd. De uitstraling en professionaliteit zijn van deze tijd, terwijl het karakter van het familiebedrijf met de bijbehorende service en kwaliteit nog steeds de belangrijkste items zijn binnen de bedrijfsvoering. Met de huidige uitrusting, het enthousiaste team van medewerkers en de vele mogelijkheden is Vakgarage Vught klaar voor de toekomst!

Vol trots zeggen wij dan ook:

VAKGARAGE VUGHT: al meer dan 65 jaar vertrouwd dichtbij!